• ادامه نقض حقوق روزنامهنگاران توسط اسرائیل در سال 2018
1397/9/12

وزارت ارتباطات فلسطین در گزارشی با عنوان «نقض آزادی مطبوعات توسط دولت اشغالگر اسرائیل در سال 2018» اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی در غزه 282 بار و در کرانه باختری و قدس 529 بار حقوق روزنامه نگاران را نقض کرده است.
در این گزارش آمده است: «دو روزنامه نگار در نوار غزه هنگام انجام کار خود هدف تیراندازی نظامیان اسرائیلی قرار گرفته و کشته شدند. سربازان اسرائیلی 345 روزنامه نگار را هدف ضرب و شتم قرار دادهاند. 162 روزنامه نگار نیز در شرایط مختلف هدف نقض حقوق شان قرار گرفته اند.
از ابتدای راهپیمایی مسالمتآمیز موسوم به بازگشت بزرگ در مرز غزه تاکنون 80 روزنامه نگار هنگام پوشش رخدادهای این تظاهرات ها توسط گلوله نظامیان اسرائیل زخمی شده اند.
اسرائیل 54 نهاد مطبوعاتی را تعطیل کرده و 100 روزنامه نگار نیز توسط نیروهای اسرائیلی از انجام شغل خود منع شده اند. همچنین 48 روزنامه نگار در زندان های اسرائیل مورد شکنجه قرار گرفته و برگه هویت 42 نفر دیگر نیز ضبط شده و اجازه سیر و سیاحت ندارند.»
وزارت اطلاعات فلسطین همچنین با اشاره به نابودی شبکه تلویزیونی الاقصی متعلق به جنبش حماس در 12 نوامبر اعلام کرد که میزان نقض حقوق روزنامه نگاران در ماه مه امسال توسط اسرائیل به شدت افزایش داشته است.
تحرک دیپلماتیک گسترده ای برای ممانعت از تصویب قطعنامه محکومیت مقاومت

عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" اعلام کرد که «این جنبش تحرکات دیپلماتیک گسترده ای را برای ممانعت از تصویب پیش نویس قطعنامه آمریکا در محکومیت مقاومت فلسطین، در سازمان ملل خبر داد.
عزت رشق با صدور بیانیه مطبوعاتی کوتاه تصریح کرد که این تحرکات از طریق تماس با سران و مقامات کشورهای عربی و اسلامی و دبیر کل سازمان ملل متحد صورت می گیرد.
در همین راستا، چند روز قبل اعلام شد که "اسماعیل هنیه" رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نامه ای را به "ماریا فرناندا اسپینوزا" رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارسال کرده و از تلاش های بی وقفه و مذبوحانه آمریکا برای ارائه تمامی کمک های مادی و معنوی به رژیم اشغالگر قدس ابراز ناراحتی کرده و آنرا محکوم نموده بود.
هنیه در این نامه درباره تلاش های آمریکا برای ارائه پیش نویس قطعنامه محکومیت مقاومت فلسطین به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرده است «آخرین نمونه تلاش های آمریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی، تصمیم نماینده این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل برای ارائه پیش نویس قطعنامه محکومیت مقاومت فلسطین است و این در حالی است که دفاع از خود در برابر رژیم اشغالگر و نژاد پرستی که بیش از 7 دهه اراضی فلسطینی را اشغال کرده، حق ملت ماست.»
پیش نویس این قطعنامه آمریکا در محکومیت مقاومت، خشم و ناراحتی گروه های مختلف فلسطینی و حتی جنبش فتح را به دنبال داشته است.