• چین بار دیگر با تحریم ایران مخالفت کرد
1397/5/20

وزارت امور خارجه چین تاکید کرده روابط تجاری و نفتی این کشور با ایران به ضرر هیچ کشوری نیست.
به دنبال خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران و از سر گرفتن تحریمها علیه این کشور، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا هشدار داد از این به بعد کسانی که با ایران معامله کنند نمیتوانند سهمی در بازار آمریکا داشته باشند.
اتحادیه اروپا، چین، روسیه، هند و ترکیه با تحریم ایران مخالف هستند.
چین از روابط تجاری خود با ایران حمایت کرده و گفته است این روابط شفاف هستند.
چین با خرید حدود ۶۵۰ هزار بشکه در روز یکی از مهمترین مشتریان نفت ایران است که حدود هفت درصد نفت وارداتی این کشور است.
وزارت امور خارجه چین در بیانیهای بار دیگر مخالفت خود را با تحریمهای یکجانبه و فراسرزمینی ایران اعلام کرده است.
دور اول تحریمهای آمریکا علیه ایران از هفت اوت اعمال شده و تحریمها در این مرحله شامل مبادلات دلاری و ریالی، معامله بینالمللی طلا و سایر فلزات گرانبها، تحریم صنایع خودروسازی ایران و تحریم تامین قطعات و خرید فروش هواپیماهای مسافربری میشود.
وزارت امور خارجه چین گفته است روابط ایران و چین در زمینه تجاری و انرژی، "مناسب، عادلانه و قانونی" بوده است.
چین گفته است روابط با ایران ناقض قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تعهدات بینالمللی چین نیست و علیه منافع کشور دیگری هم نبوده است.
این کشور گفته است استفاده از تحریمها به هر بهانهای و برای تهدید سایر کشورها مشکلی را حل نخواهد کرد و تنها گفتوگو و مذاکرات راه حل واقعی برای حل و فصل مساله است.
دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا گفته است حاضر است با همتای ایرانی خود "بدون هیچ شرطی" دیدار کند. او گفته است کشورش آماده مذاکره برای یک "توافق خوب" است.
رویترز: نظرسنجی از کاهش نگرش منفی آمریکاییها به ایران خبر میدهد
خبرگزاری رویترز میگوید در یک نظرسنجی که ماه گذشته اجرا کرده آمریکاییها نسبت به سه سال پیش ایران را کمتر یک تهدید امنیتی جدی دانستهاند و در عوض روسیه را بیش از پیش تهدید علیه خود محسوب میکنند.
در این نظرسنجی که رویترز آن را یک بار در بهار سال ۲۰۱۵ و برای بار دوم در ماه ژوئیه گذشته انجام داده بیش از ۳۰۰۰ هزار نفر شرکت کردهاند و نظر خود را در حوزهای تهدید فوری و جدی، تهدید متوسط یا عدم اطمینان؛ تهدید کم و فقدان تهدید ارایه کردهاند.
آن طور که نمودارهای نظرسنجی رویترز نشان میدهد از ۳۲۷۵ شرکتکننده در نظرسنجی بهار ۲۰۱۵ حدود ۳۰ درصد ایران را یک تهدید فوری برای ایالات متحده ارزیابی کرده بودند در حالی که نمودار این نظرسنجی (از ۴۴۷۱ نفر) در ماه گذشته میلادی به ۲۲ درصد کاهش یافته است.
در عوض درصد آنهایی که در سال ۲۰۱۵ ایران را تهدیدی متوسط تلقی میکردند از ۱۷.۷ درصد به ۲۰.۷ درصد افزایش پیدا کرده است.
این نظرسنجی همچنین نشان داده است که تعداد کسانی که در سال ۲۰۱۵ ایران را هرگز تهدیدی برای آمریکا محسوب نمیکردند افزایش یافته و از ۴ درصد در سال ۲۰۱۵ به ۷ درصد در سال جاری میلادی رسیده است.
نتایج دو نظرسنجی رویترز از آن لحاظ میتواند حائز اهمیت تلقی شود که در بازه زمانی امضای توافق هستهای میان ایران و شش قدرت جهانی در سال ۲۰۱۵ (در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما) و اکنون پس از خروج ایالات متحده از این توافق نامه در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ روی داده است.
همزمان نتایج این نظرسنجی نشان میدهد مردم آمریکا در سه سال گذشته نسبت به روسیه بدبینتر شده اند و اکنون این کشور را بیشتر از پیش تهدیدی علیه خود محسوب میکنند.
پرونده ادعایی همدستی میان ستاد دونالد ترامپ و مسکو که در دو سال گذشته همواره در صدر اخبار آمریکا بوده و هم اکنون هم نخستین دادگاه رسمی مرتبط با آن در جریان است و پل منافارت، رئیس سابق ستاد آقای ترامپ در آن متهم ردیف اول است، میتواند از علل افزایش بدبینی مردم آمریکا به روسیه محسوب شود.